16 nov 2018

Ny bok om hiv

”Det är få som talar om dem”, är författaren Pia-Kristina Gardes skildring av mer än 30 år med hiv och aids. I boken får vi följa människor som lever med hiv, dör i aidsrelaterade sjukdomar, människor som har levt nära hiv och arbetat med hiv genom åren. En historia som det sällan talas om.

”Det var en sanslös tid, då många blev sjuka och dog, ofta under svåra lidanden. Sedan 1986 har jag följt några människor med hiv, och även deras anhöriga och andra närstående. /…/ Jag är mycket tacksam för att jag fick följa dem, och för att jag har fått så mycket hjälp av deras efterlevande, släktingar och vänner – jag hoppas att vi tillsammans kan göra nytta med den här boken”, skriver Pia-Kristina.

Boken har Pia-Kristina skrivit till minne av Jan-Olof ”Nola” Morfeldt, som var en av initiativtagarna till Noaks Ark och verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm. Det var bland annat genom Noaks Ark som Pia-Kristina kom i kontakt med flera av dem som medverkar i boken.

– Vi uppskattar den här boken som skildrar hur det var att leva med hiv under de här åren. Jan-Olof ”Nola” Morfeldt var viktig för den svenska hivhistorien, säger Lennie Lindberg, verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm.


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt