08 jun 2018

”Något annat vore otänkbart”

Igår kom en prejudicerande dom från HD. En person som lever med hiv frias efter att ha haft oskyddat sex med en annan man.

– Vi välkomnar frikännandet, givetvis vore något annat helt otänkbart. Behandlad hiv överförs inte vid sex. De allra flesta som lever med hiv i Sverige idag går på behandling som gör att hiv inte är mätbart, dessa personer kan inte åtalas för att ha framkallat fara för annan genom sex. Högsta domstolens beslut betyder mycket för personer som lever med hiv och förhoppningsvis bidrar det till att den obefogade rädslan för hiv minskar, säger Lena Nilsson Schonnesson, förbundsordförande på Riksförbundet Noaks Ark.

Läs nyheten här på Svt Nyheters hemsida


Läs fler nyheter

Noaks Ark Riks

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Säkra svar om hiv

Du kan anonymt vända dig till vår rådgivning och ställa vilka frågor du vill som rör hiv eller andra sexuellt överförbara och blodburna sjukdomar. Samtalet registreras inte på din telefonräkning.

Vi som sitter vid telefonerna har över 30-års erfarenhet av att arbeta med hiv. Vi finns för dig helgfria vardagar mellan via telefon och chat mellan kl. 10:00 och 12:00. Vi har även vår chatt öppen helgfria onsdagar kl. 12:00-13:00. Allmänna frågor om hiv kan också ställas till direkt@noaksark.org.

Stäng

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Avbryt