webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Vad kan vi göra för dig?


Psykoterapi på Noaks Ark


Kognitiv psykoterapi
Behöver du hjälp med att förstå eller hantera dina problem? Att leva med hiv kan innebära en ökad sårbarhet för att drabbas av depressioner, ångest och relationsproblem. Kognitiv psykoterapi kan vara ett sätt att finna balans i tillvaron.

Kognitiv terapi utgår från dina tankar, känslor och handlingar. Du får hjälp med att förstå sambandet mellan dem. Metoden är en etablerad behandlingsform vid t.ex.  depression, panikångest, anknytnings- och relationsproblematik.

På Noaks Ark finns utbildade terapeuter som har stor kunskap om hiv och mångårig erfarenhet av hivrelaterade frågor. Vi erbjuder kognitiv psykoterapi till reducerad kostnad för hivpositiva, närstående till hivpositiva och personer som utsätter sig för risk för hivsmitta.

Noaks Ark erbjuder kognitiv terapi i

dubbelpil Stockholm
dubbelpil Östergötland
dubbelpil Småland
dubbelpil Skåne & Blekinge

Boktips

Hundratusentals svenska män och kvinnor är singlar fast de inte vill vara det. Varför har så många svårt
att skapa varaktiga kärleksrelationer? Hemligheten försöker ge dig svaren på detta och även verktygen som leder till förändring. Boken är skriven av psykologen och terapeuten Egil Linge tillsammans
med journalisten Dan Josefsson.
Hemligheten- från ögonkast till varaktig relation. Josefsson & Linge, 2008.

 

Josefsson & Linges uppföljare till Hemligheten tar
sin utgångspunkt i anknytningsteorin och hur svårigheten att forma ett tryggt vuxenliv kan hänga ihop med trauman under uppväxttiden. Den mörka hemligheten visar hur du kan lämna det förflutna bakom dig och skapa ett tryggare liv.
Den mörka hemligheten- att lämna det förflutna
bakom sig och skapa ett tryggare liv. Josefsson & Linge, 2011.

 

Tänker du mer på andras behov än dina egna?
Rädd att inte bli omtyckt om du visar vem du
verkligen är? I den här boken beskriver författarna
hur du kan bryta gamla mönster och bli fri att leva
som du vill. Metoderna i boken bygger på "schematerapin", grundad av bokens ena författare, fil.dr och psykologen Jeffrey E. Young. Janet S. Klosko är även hon fil.dr och psykolog.
Lev som du vill och inte som du lärt dig. Young & Klosko, 2010.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org