webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Vad kan vi göra för dig?


Frågor om hiv?

Ring Noaks Ark Direkt
020-78 44 40


Noaks Ark Direkt finns till för dig som har frågor som rör hiv eller andra sexuellt överförbara infektioner. Oavsett om du oroar dig för din egen skull, har någon i din närhet som har hiv, söker information för att du möter hivpositiva i ditt arbete eller för att du ska skriva om ämnet är du välkommen att ringa till oss. Vi finns här för att ge dig information, råd och stöd på ett sätt som passar dig.

 

Att ringa till Noaks Ark Direkt är gratis och du kan vara anonym. Samtalet registreras inte på din telefonräkning. Om du befinner dig i utlandet och vill ringa till oss är telefonnumret +46 771 78 44 40. Du får då själv betala samtalet.

 

Du kan även skicka frågor till oss per e-post. Vi besvarar alla frågor så fort vi hinner, senast inom ett par dagar.

 

Vad kan vi hjälpa dig med?

Av oss kan du få information om till exempel smittvägar, symtom, hur testning går till och hur man behandlar hiv och andra sexuellt överförbara infektioner. Vi som arbetar på Noaks Ark Direkt kan också ge dig känslomässigt stöd om du oroar dig för din sexuella hälsa eller om du har funderingar kring hur det är att leva med hiv.

När du ringer till oss får du den tid du behöver. Vi fokuserar på ditt behov och avbryter inte samtalet för att "tiden är ute". Hos oss kan du i lugn och ro utforska vad som är viktigt för dig så att du kan komma fram till ett eget beslut. Vi kan inte tala om för dig vad du ska göra men vi kan finnas till som ett stöd och tillsammans försöka hitta lösningar på dina problem. Om du behöver är du välkommen att ringa tillbaka flera gånger och prata med samma rådgivare.

Vi som arbetar på Noaks Ark Direkt har lång erfarenhet av hivproblematik och telefonrådgivning och har tidigare arbetat inom sjuk- och socialvård. Vi är vana att prata om svåra saker som skuld, skam, dödsångest, otrohet, sexuell identitet och självkänsla. Vi har självklart tystnadsplikt.

Rätt information

Vi anstränger oss för att vara uppdaterade på allt som händer inom hivforskningen. Detta för att du ska kunna lita på att den information du får från oss är korrekt och nyanserad.

Vi har aktuella adress- och telefonregister över lämpliga testmottagningar, föreningar, organisationer och ansvariga myndigheter för att vid behov kunna hänvisa dig rätt.

Ingen telefonkö

Ibland är det många som ringer till oss och det kan vara svårt att komma fram. Eftersom vi värnar om det enskilda samtalet kan vissa samtal bli långa. Vi har ingen telefonkö utan ber dig att återkomma lite senare. Vi gör vad vi kan för att besvara så många samtal som möjligt.


Öppettider

Måndag - fredag kl. 10-12


Personal
Helena Granholm, hivrådgivare/leg. sjuksköterska
Peder Ahlin, hivrådgivare/psykoterapeut
Rita Rosén, hivrådgivare/leg. sjuksköterska
Jukka Aminoff, hivrådgivare/verksamhetschef

 

Plågas du av stark oro för hiv? Då är du inte ensam. Läs mer här

 

 

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org