webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Vad kan du göra för oss?


Stöd Noaks Arks arbete mot hiv

 

Varför behövs vi?

De flesta hivpositiva i Sverige idag har en bättre livskvalitet än tidigare, då effektiv behandling inte fanns. Men hiv för med sig en ökad sårbarhet för depressioner, ångest, relationsproblem och ofta även ett socialt utanförskap. Att leva med hiv innebär en utmaning som många behöver hjälp och stöd för att hantera.

 

Du kan göra skillnad

Din gåva hjälper Noaks Ark att erbjuda stöd till människor som lever med hiv. Den hjälper oss också att kunna genomföra utbildningar och ta fram informationsmaterial om hiv.Vår verksamhet

 

Sociala aktiviteter

Våra Noaks Ark-föreningar anordnar regelbundet aktiviteter som luncher, och middagar, utflykter, temakvällar, sommarläger etc.

Familjer

Vi erbjuder stöd till familjer där någon har hiv. Det kan vara praktisk hjälp, information, rådgivning, stödsamtal. Många av våra föreningar anordnar även familjeläger och utflykter.

Personlig rådgivning

Vi ger rådgivning via telefon och /eller personliga möten.

Samtalsgrupper

Den som vill kan träffa andra som är i samma situation genom att delta i någon av de samtalsgrupper som träffas regelbundet.

Psykoterapi

Vi erbjuder kognitiv psykoterapi till reducerad kostnad för hivpositiva, närstående och personer som utsätter sig för risk för hivsmitta.

Utbildning

Vi har ett brett utbud av utbildningar för hivpositiva, närstående och yrkesverkasamma. De flesta av våra föreningar har även möjlighet att ta emot studiebesök från till exempel skolor.

Informationsmaterial

Vi har ett brett utbud av informationsmaterial för olika målgrupper och på olika språk. Från enkla foldrar till mer omfattande broschyrer.

 

pil Ge en gåva

 

 

 

 

 

 hojdavstand

 

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org