Noaks Ark Småland & Halland | På gång
125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-125,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

På gång

På gång hos Noaks Ark Småland & Halland


Kunskapsforum – Empowerment, gemensam kraft och styrka

Vi åker iväg på kunskapsforum för att umgås och få tre lärorika dagar tillsammans. Syftet är att stärka varandra, få kunskap, koppla av och må bra. Det kommer finnas valbara workshops under dagarna. För er som har barn finns barnledare på plats för att ni som föräldrar ska kunna delta i aktiviteter. För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


Liseberg

Följ med oss till nöjesparken Liseberg. På Liseberg finns allt från magkittlande karuseller och åkattraktioner för hela familjen, till en fin trädgårdspark med en mysig stämning. För de som vill åka karuseller erbjuds åkband. Dagen kan även spenderas med att gå runt i parken , fika och bara umgås. Vi kommer äta lunch på någon av Lisebergs restauranger, antingen gemensamt eller var för sig. För mer information kontakta Elli, 070-551 93 81.


15 oktober, Juridisk rådgivning 

Måndagen den 15 oktober finns möjlighet till juridisk rådgivning med advokat Åsa Cronberg från Din Advokat.
Boka tid via Elli Mokus på 070-551 93 81.


27 november, Utbildning – Våga vårda! Att möta och bemöta personer som lever med hiv

Hiv idag är inte som igår. Idag är den medicinska behandlingen väldigt effektiv och smittsamheten mycket låg. Ändå möter många som lever med hiv fortfarande rädsla, fördomar och diskriminering – även inom vården. Välkommen till en utbildningsdag där vi får ta del av de senaste vetenskapliga rönen, och verktyg för ett gott bemötande.
Utbildningsdagen är ett samarbete mellan Smittskydd, Infektionskliniken Länssjukhuset Ryhov, sektion Folkhälsa och Noaks Ark Småland & Halland

Tid: Tisdagen den 27 november kl. 13.00-16.00

Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum, Jönköping

Inbjudan och anmälan


28 november, Utbildning- Hiv och livskvalitet – verktyg för ett gott bemötande

Landstinget i Kalmar län och Noaks Ark Småland & Halland inbjuder till en halvdagsutbildning kring hiv, som ges under två tillfällen samma dag. Utbildningen belyser hiv ur ett medicinskt- och omvårdnadsperspektiv.

Tid: Onsdagen den 28 november kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.00 (samma information vid båda tillfällena).

Plats: Länssjukhuset Kalmar, Epidemin, hus 16, plan 2. (På länk till Västerviks sjukhus Hallströmska rummet, plan 3. På länk till Oskarshamns sjukhus; Furön, hus 3, plan 3).

Målgrupp: Vårdpersonal inom Landstinget i Kalmar län

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan medarbetare. Vi bjuder på fika!

Anmälan: Anmälan görs till ann-christine.sjolund(at)ltkalmar.se senast den 19 november. I anmälan anger du när och var du vill delta, samt eventuell allergi. Antalet platser är begränsat.

Mer information: Frågor gällande utbildningen besvaras av Ann-Christine Sjölund, Smittskydd Kalmar ann-christine.sjolund@ltkalmar.se


Varje vecka hos

Noaks Ark Småland & Halland

Hivtest med snabbsvar och/eller hämta ett gratis kit för egenprovtagning av klamydia
Drop-in måndagar kl. 17.00–20.00
Kungsgatan 15 B, Växjö
Mer information om vår testmottagning hittar ni här