webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


På gång Noaks Ark Göteborg &
Västra Götaland

 

 


 

Medlemsbrev januari 2016

Bästa medlem!
Året 2015 var ett händelserikt år för Noaks Ark Göteborg Västra Götaland. För första gången fick vi möjlighet att anställa en person på halvtid, och vi fick därmed Malin Stenström till oss. Vi kunde därmed på allvar dra igång en verksamhet som vi så länge sett fram emot. Som bas i vår verksamhet erbjöd vi öppna cafékvällar, varje tisdag vilket var ett fantastiskt framsteg för oss som förening. Dessutom i egna lokaler, som vi kunde hyra.

Vi deltog också i såväl Westpride i Göteborg som i Skövde Pride, samt i sommarkampanjen i Göteborg. Den öppna föreläsningen som hölls av Ophelia Haanyama, i Göteborg, lockade ett 20-tal deltagare och vi kunde på allvar lägga grunden för ett omfattande projekt kring migranter och hiv.

Sist men inte minst fick vi möjlighet att intensifiera vår samverkan och vårt samarbete med andra aktörer som kommer i kontakt med personer som lever med hiv, såsom samtliga infektionsmottagningar inom Västra Götalandsregionen, kommuner, andra föreningar, en rad olika nätverk och samverkansgrupper samt givetvis enskilda privatpersoner.

Allt detta hade inte varit möjligt utan en anställd och utan er medlemmar. Mycket återstår att göra, och våra ambitioner och våra tankar om framtiden är givetvis ambitiösa och stora. År 2015 har varit ett avstamp och en start på något som kan bli riktigt bra!

Vi ber ödmjukast om ursäkt för att detta medlemsbrev kommer till dig sent, alldeles för sent egentligen, men det har tagit lite tid för oss att samla kraft och att sammanställa det som vi nu vill beskriva enligt nedan: Vi ansökte nämligen hos Närhälsan i Västra Götalandsregionen om förnyade och utökade resurser och därmed möjligheter att fördjupa och utveckla arbetet vi påbörjade under förra året. Dessvärre valde Närhälsan att avslå våra ansökningar i sin helhet.

Som konsekvens av detta har vi nu inte några tillgångar att använda oss av för att bedriva verksamhet under 2016 och vi kan därmed varken hyra en lokal eller ha någon anställd. Därför fick Malin sluta sin anställning vid årsskiftet 2015/2016. Det finns inga planer på att lägga ner föreningen, däremot kommer det i nuläget dessvärre vara omöjligt att erbjuda öppna cafékvällar på tisdagarna som vi tidigare haft, och de projekt vi har drivit måste läggas på is tillsvidare, liksom det breda nätverksarbete som vi deltagit i sedan tidigare.

Föreningen drivs i nuläget uteslutande av oss styrelsemedlemmar, vilket självklart innebär att våra möjligheter är begränsade kring vad vi har att erbjuda i form av medlemsaktiviteter. Våra ambitioner är dock att i möjligaste mån kunna inbjuda till punktinsatser och enskilda aktiviteter under 2016, såsom seminarier, några platser på välbefinnandehelg i någon annan Noaks arkförenings regi eller kanske något annat som du som medlem har idéer om.

Vi kommer vara i stort behov av hjälp och stöd för att kunna göra vårt fortsatta föreningsliv möjligt. En väg för att kunna nå dit är volontärskap, så om du känner att du har lust, möjlighet och lite tid över för att engagera dig i föreningen så är du mer än välkommen att höra av dig till oss på vår mailadress som vi regelbundet håller vid liv! Vi lovar givetvis att erbjuda dig relevant stöd och utbildning i så fall. Varmt välkommen till oss med frågor eller funderingar kring detta om du är nyfiken eller om du funderar över något annat!

Varma hälsningar från styrelsen Noaks Ark Göteborg västra Götaland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2016-02-05

 


Noaks Ark Göteborg &
Västra Götaland

Risåsgatan 16, Göteborg
Tel 031-361 46 00

Mejl
info.vastra(at)noaksark.orgNoaks Ark Väst på Facebook

Noaks Ark Göteborg Västra Götaland

 

 


Noakr Ark Direkt 020-78 44 40


Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org