webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


 

För dig som lever med hiv


På Noaks Ark Syd erbjuder vi information, psykosocialt stöd, rådgivning och social gemenskap för dig som lever med hiv, antingen själv eller närstående. Hos oss upplever många en trygghet och att vår lokal är en frizon där man kan vara sig själv. När du kommer till oss väljer du själv hur öppen du vill vara. Om du vill kan du engagera dig som volontär i föreningen.

Stöd vi kan ge

I arbetet med personer som lever med hiv utgår vi från de individuella behoven där information och stöd går hand i hand. Du erbjuds att delta i vår utbildning Kunskap om hiv och kan kontakta oss för den senaste informationen om hiv, forskning och behandling.

Samtalsstöd

Psykosocialt stöd är utifrån dina behov och kan innebära spontana samtal, kognitiv beteendeterapi, psykoterapi eller motiverande samtal. Vissa kommer spontant för stöd och hjälp i samband med en händelse eller livssituation, andra kommer under en kortare tid för behandling och en del har regelbunden samtalskontakt. För mer information kring psykosocialt stöd kontakta:

Lena Söderquist, leg.psykolog
070-432 92 33, lena.soderquist[at]noaksark.org

Povi Foly Lawson, projektledare Migrantprojektet
0736-99 55 24, povi.lawson[at]noaksark.org

Rådgivning

Rådgivning kan handla om allt från det stora till det lilla och du kan boka en tid eller komma på besök under våra öppettider. Du kan även kontakta oss anonymt på telefon 040-611 52 15 eller via e-post info.syd[at]noaksark.org. Vi erbjuder även rådgivning i samband med hiv-snabbtestning.

Gemenskap

Social gemenskap innebär att du kan träffa nya vänner, ha trevligt och umgås med andra. Genom olika aktiviteter och diskussionsträffar kan du utbyta erfarenheter och tankar med andra i liknande situation. Vi har öppet för besök i vår lokal alla dagar förutom onsdagar då du har möjlighet att komma för en fika och ta del av vår verksamhet. Mer information om våra aktiviteter finner du nedan och under på gång och information och utbildning.


Projektet Våga vara
- för familjer med barn där någon lever med hiv

Inom projektet "Våga vara" bedriver vi verksamhet riktat till familjer med barn där någon i familjen lever med hiv. Är du hivpositiv förälder eller har ett hivpositivt barn kan du vända dig till oss om du vill ha stöd i din föräldraroll eller om du vill ha hjälp att prata med ditt barn om hiv. Du kan också få kontakt med andra föräldrar i liknande situation. Vi erbjuder aktiviter i samband med skollov och på sommaren brukar vi åka iväg på ett läger.

pil Läs utförligare beskrivning av projektet Våga vara

 


Tisdagsträffar i Malmö

Från maj 2017 kommer Noaks Ark Syds tisdagsträffar hållas på tisdagarna mellan kl. 17-20. För mer information vänligen kontakta Christopher Aqurette på christopher.aqurette[at]noaksark.org eller ring oss på 040-611 52 15.

pil Datum för tisdagsträffarna


Torsdagsträffar i Helsingborg

Vi träffas i Sensus lokaler, Billeplatsen 1 i Helsingborg varje helgfri torsdag. För mer information kontakta jytte.ivarsson[at]noaksark.org.

pil Mer info om torsdagsträffarna


Erfarenheter av bemötande

Har du upplevt något positivt på grund av hiv? Något negativt? Något annorlunda? Vill du dela med dig av din upplevelse? Skicka in din historia på info.syd[at]noaksark.org så samlar vi alla berättelserna. Det kan vara lång eller kort text. Det kanske är en bild eller en teckning? En dikt? Kanske kan det bli en bok av det hela? Välkommen med din historia! Självklart kan du vara anonym.


 

 

 

 

 

 Noaks Ark Syd
Barkgatan 11
214 22 Malmö
Reception: 040-611 52 15
Telefontider:
Måndag-torsdag kl: 09.00-17.00 Fredagar kl: 09.00-16.00
info.syd[at]noaksark.org

Öppe för besök:
Måndag: 10.00-16.00
Tisdag: 10.00-16.00

Onsdag: STÄNGT
men öppet för drop-in hivtest
kl: 17.00-19.00

Torsdag: 10.00-16.00
Fredag: 10.00-15.00Noaks Ark Syd för dig som har hiv

 

 


Noakr Ark Direkt 020-78 44 40

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org