webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Volontär på Noaks Ark Stockholm

 

 

 

Noaks Ark i Stockholm söker volontärer för vårt arbete med att begränsa spridningen av hiv och lindra dess sociala konsekvenser. All verksamhet sker i våra lokaler på Eriksbergsgatan 46.

 

Måndagsvolontär

På måndagkvällar lagas det middag för hivpositiva och närstående på Noaks Ark. Som måndagsvolontär hjälper du med allt det praktiska i samband med middagen som dukning, plockning av disk och kaffekokning. Dessutom får du chans att träffa och umgås med fantastiska människor och ta del av deras livsberättelser och erfarenheter.

Kursvärd

Våra kurser spänner över allt från volontärutbildningar och enstaka föreläsningar till längre utbildningar som ger högskolepoäng. Som kursvärd välkomnar du deltagare, håller reda på närvarolistor, välkomnar och tackar föreläsare, hjälper dem med projektorn och ser till att deltagarna får kaffe under pauserna. I gengäld kommer du att lära dig massor av fantastiska föreläsare, många av dem de bästa i sitt ämne i landet.

Testvärd

Vår hivtestmottagning med snabbsvar hjälper årligen över 1 500 oroliga personer med hivtestning. Som testvärd hjälper du oss på onsdag eftermiddag-kvällar då vi har Drop in-mottagning. Du välkomnar patienterna, ger dem skriftlig information om hivtestning, hänvisar dem till väntrummet, ser till att det är prydligt i utrymmena och att det finns kaffe framme. I dag finns det fin behandling mot hiv och ju tidigare man får reda på att man har hiv, desto bättre. På testmottagningen gör du en viktig samhällsinsats.

Receptionsvolontär

Som receptionsvolontär svarar du i telefon, tar emot besökare, hänvisar dem till rätt person, lämnar ditt öra åt oroliga och ser till att det är trivsamt i våra samkvämslokaler. Som receptionsvolontär är du i händelsernas centrum på Noaks Ark och möter människor med olika bakgrund från hela världen.

Är du intresserad skicka en ansökan via mejl där du berättar lite om dig själv så kontaktar vi dig. Skicka ansökan till:

volontar.stockholm@noaksark.org

För frågor får du gärna kontakta Rita Rosén.

Tel: 08-700 46 62
E-post: rita.rosen(at)noaksark.org2016-04-20

 
Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org