webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Detta händer hos Noaks Ark Stockholm

 

Varje vecka hos Noaks Ark Stockholm

Måndagar: Middag kl 17-20
Onsdagar: Lunch kl 12.15
Onsdagar: Drop-in hivtestning kl 15-18
Fredagar: Fika kl 15-17

23 april Ung&hiv - Etnografiska Muséet Playground

Ung&hiv besöker Etnografiska museets utställning Playground, en utställning om normer. Samling kl 13.00 utanför entrén till muséet. Vill du följa med, kontakta Erica Kanon på 070-1619002 senast dagen innan.

26 april CV workshop

På Noaks Ark kl 13-15. Söker du jobb? Behöver du hjälp att skriva CV eller har andra jobbrelaterade frågor? På våra workshops får du hjälp med att skriva CV, personligt brev och hjälp med andra jobbrelaterade frågor.

29 april Livskvalitet för kvinnor - Må-Bra-Dag för kvinnor som lever med hiv

I samarbete med Kvinnocirkeln Sverige (KCS) välkomnar vi kvinnor som lever med hiv till en heldag med föreläsningar, workshops, aktiviteter och samtal som på olika sätt berör livskvalitet. Läs inbjudan

3 maj Hallwylska Muséet

Vi besöker Hallwylska Muséet på Hamngatan. För dig som lever med hiv, följ med vår volontär Ernesto.
Samling kl 13.30 på Noaks Ark, ingen anmälan behövs.

8 maj Temakväll - Hiv i Stockholm

Hur många nya diagnostiserades förra året i Stockholm? Solveig Danielsson-Ekbom (leg. psykolog) från Smittskydd Stockholm kommer och presenterar förra årets siffror och statistik kring hiv för ett samtal om hiv idag. Samtalet börjar ca kl. 18.00​.

10 maj CV workshop

På Noaks Ark kl 13-15. Söker du jobb? Behöver du hjälp att skriva CV eller har andra jobbrelaterade frågor? På våra workshops får du hjälp med att skriva CV, personligt brev och hjälp med andra jobbrelaterade frågor.

13 maj Familjedag

Välkommen till en familjedag för dig som lever med och nära hiv. Vi fikar, pysslar, leker och umgås. Samtal och erfarenhetsutbyte tillsammans med faddrar och personal i Familjearken. Mer info i denna pdf.

19-21 maj Kropp & Själ - disclosure & relationer

En samtals- och utbildningshelg för dig som lever med hiv. Föreläsningar om hälsa och välmående, relationer och disclosure, och att hitta ny energi tillsammans med andra. Mer info i denna pdf.

19 maj Pop up konstvernissage

Nya målningar av TETE. Alla konstverk är till salu och intäkterna går oavkortat till Noaks Arks stödfond. Vi bjuder på dryck, tilltugg och orientalisk dans. Välkomna! Ta gärna med en vän.
Kl 16-20 på Noaks Ark, Eriksbergsgatan 46

22 maj Temakväll - Posithiva Gruppen

Posithiva Gruppen (PG) är en rikstäckande organisation för personer som lever med hiv. De besöker oss för samtal och frågor.

24 maj CV workshop

På Noaks Ark kl 13-15. Söker du jobb? Behöver du hjälp att skriva CV eller har andra jobbrelaterade frågor? På våra workshops får du hjälp med att skriva CV, personligt brev och hjälp med andra jobbrelaterade frågor.

7 juni Sommaravslutning onsdagsutflykter

Vi avslutar onsdagarna med Ernesto med en sommaravlsutning på vår innergård med tårta. För dig som lever med hiv.
Samling kl 13.30 på Noaks Ark, ingen anmälan behövs.


Få tips på aktiviteter via SMS

Om du vill få ett sms om att något är på gång, till exempel en spontan aktivitet, kan du lämna ditt mobilnummer i receptionen.


Månadsbladet via e-post

Vill du ha vårt Nyhetsbrev med aktiviteter på Noaks Ark skickad till dig via e-post istället för i ett vanligt brev? Skicka ett mejl till webb(at)noaksark.org.


2017-01-23

 Hivtesta dig hos oss

Onsdagar 15-18, drop-in
Birger Jarlsgatan 58

Läs mer om hivtestning på Noaks Ark Stockholm

 Juridisk rådgivning

Om du har juridiska frågor som du behöver hjälp med, kan du träffa jurist Åsa Cronberg från Juristfirman Alma. Kontakta Åsa eller Erica på Noaks Ark för tidsbeställning.
Åsa finns hos oss på Noaks Ark kl 13-16 dessa datum under våren 2017:
26 januari, 16 februari, 21 mars, 20 april, 18 maj, 8 juni
Åsa har tel. 08-120 051 03, Noaks Arks växel: 08-700 46 00

Legal counceling

If you are in need of legal advice, you can book a meeting with Åsa Cronberg, laywer at Juristfirman Alma. Please book by calling one of the numbers below, or contact Erica Kanon at Noaks Ark.
In spring 2017, you can meet Åsa at Noaks Ark at 1 pm-4 pm on these dates:
January 26, February 16, March 23, April 20, May 18, June 8
Åsa's phonenumber: 08-120 051 03, Noaks Ark: 08-700 46 00


Ungdomsgruppen

Är du mellan 18-30 år och vill vara med i Noaks Ark och Posithiva Gruppens ungdomsgrupp? Här träffas alla oavsett kön eller könsidentitet för att umgås och pratar om stort och smått samt ordnar aktiviteter tillsammans. Maila till erica.kanon(at)noaksark.org om du är intresserad av att få information om träffarna.
dubbelpil Läs mer om ungdomsgruppen på Noaks Ark


Teens, Tweens och Inbetweens
15-18 år och lever med hiv?

Är du mellan 15 och 18 år och lever med hiv? Hör gärna av dig till oss och hör om våra aktiviteter där du kan vara med och påverka och träffa andra! För mer information: tel. 08-700 46 02, eller maila till erica.kanon(at)noaksark.


Samtalsgrupp

Noaks Ark Stockholm har samtalsgrupper för dig som lever med hiv som vill dela erfarenheter med andra tillsammans under ledning av personal på Noaks Ark. Syfte är att personer som är i en liknande situation får möjlighet att dela erfarenheter och tankar, få stöd och nya perspektiv av andra i liknande situation under strukturerade former.

Samtalsgruppen träffas 5 gånger, à 2 timmar vardera och har ca fem deltagare i varje grupp. Träffarna har olika teman (se nedan) och vi startar upp en ny grupp så fort vi har tillräckligt många intresserade.
- Att få sin diagnos
- Omgivningens reaktioner och mötet med vården
- Relationer, disclosure/att berätta och stigma
- Självbild, självkänsla och acceptans
- Framtiden

"Att få prata inför en liten grupp om sin sjukdom och att träffa andra i liknande situation. Man är inte ensam."

Pågående grupp: med start 16 januari. Grupp på svenska.
Kommande grupp: April. Gör din intresseanmälan

Är du intresserad?
Kontakta Stina Gräntz (leg. psykolog) på e-post stina.grantz(a)noaksark.org eller ring på telefon 08-700 46 15

Noakr Ark Direkt 020-78 44 40


Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org