webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Samtal och psykoterapi


Föreningen Noaks Ark Småland & Halland erbjuder praktiskt, emotionellt och informativt stöd. Vi vänder oss till dig som har hiv och dina anhöriga och vänner, men också till dig som har behov av att prata och få information om hiv. Vi som arbetar här är utbildade och har många års erfarenhet.

Kognitiv psykoterapi

Behöver du hjälp med att förstå eller hantera dina problem? Att leva med hiv kan innebära en ökad sårbarhet för att drabbas av depressioner, ångest och relationsproblem. Kognitiv psykoterapi kan vara ett sätt att finna balans i tillvaron.

Kognitiv terapi utgår från dina tankar, känslor och handlingar. Du får hjälp med att förstå sambandet mellan dem. Metoden är en etablerad behandlingsform vid t.ex depression, panikångest, anknytnings- och relationsproblematik.

På Noaks Ark finns utbildade terapeuter som har stor kunskap om hiv och mångårig erfarenhet av hivrelaterade frågor. Vi erbjuder kognitiv psykoterapi till reducerad kostnad för hivpositiva, närstående till hivpositiva och personer som utsätter sig för risk för hivsmitta.

Kurativa samtal

I kurativa samtal kan du diskutera det som känns viktigt, t.ex. medicinering och behandling, sexualitet och kärlek, oro och ångest, relationer och existentiella frågor. Vi kan också hjälpa dig i kontakter med Försäkringskassan och andra myndigheter.

Kontakta:

Elli Mokus, Verksamhetsansvarig, 070-55 193 81
elli.mokus@noaksark.org

Farhad Khaghani, Verksamhetsansvarig, 070-315 17 67
farhad@noaksark.org


 

pil Stöd vårt arbete   

Följ oss på Facebook   Noaks Ark Småland &   Halland på Facebook


Noakr Ark Direkt 020-78 44 40

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org