webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Noaks Ark Småland & Halland

 

Välkommen till Föreningen Noaks Ark Småland & Halland!
Här kan du träffa andra som också lever med hiv eller boka tid för samtal eller praktisk hjälp i det dagliga livet. Till oss kommer människor som lever med hiv, är närstående eller har behov av att prata om hiv. Här finns möjligheter till sociala aktiviteter och till rekreation. Du får gärna prata med oss om du har frågor om hiv, sexualitet, framtid och funderingar.

 

pil På gång Noaks Ark Småland & Halland

Vi som jobbar här har lång erfarenhet av hiv. Vi erbjuder kurativa samtal och kognitiv terapi. Om du behöver hjälp i kontakter med Försäkringskassan och andra myndigheter kan vi hjälpa dig.

Vi bedriver även ett preventivt informations- och utbildningsarbete om hiv och andra sexuellt överförbara infektioner (STI) ur både ett sex- och samlevnadsperspektiv och kultur- och genusperspektiv. Vi har ett väl utvecklat samarbete med infektionskliniker och andra som arbetar med sex- och samlevnad inom regionen.

Under våra öppettider är man som hivpositiv eller närstående alltid välkommen att komma in och ta en fika och prata lite, kolla sin e-post, titta på tv eller vad man känner för.

Föreningen Noaks Ark Småland & Hallands verksamhetsområde är Kronobergs län, Hallands län, Jönköpings län samt Kalmar län.


Hivtesta dig hos oss!

Mottagningen ligger i våra lokaler på Kungsgatan 15 B (andra våningen). Vi erbjuder hivtest med snabbsvar, ett kunnigt, varmt och professionellt bemötande i hemtrevlig miljö. Testet är gratis och du kan vara anonym.

Drop-in
Ordinarie öppettider är drop-in på måndagar kl 17.00 - 20.00.
Du behöver inte boka tid!

pil Gå till sidan för testmottagningen


Noaks Ark Småland & Halland söker fler volontärer!

Vi söker nu fler personer till testmottagningen för hivtest med snabbsvar. Som volontär i testverksamheten engagerar du dig frivilligt som värd/värdinna! Ett volontärskap för Noaks Ark Småland & Halland ger dig utökade kunskaper om hiv och erfarenheter som kan vara en tillgång på arbetsmarknaden. Vi står för din utbildning om hiv/STI och ger dig handledning i ditt arbete hos oss.
För mer information eller vid intresse kontakta oss på: elli.mokus(at)noaksark.org alt ring 070-551 93 81


 

  

Noaks Ark Småland & Halland

Kungsgatan 15 B
Växjö
Tel. 0470-193 81

info.smaland@noaksark.org

Öppet: mån-fre 9-16

Avvikande öppettider:
Måndag 10 juli: stängt
Måndag 17 juli: stängt
Måndag 24 juli: stängt

 Fler kontaktuppgifter

 

 


pil På gång hos oss

pil Hivtesta dig hos oss

Följ oss på Facebook  Noaks Ark Småland &  Halland på FacebookNoakr Ark Direkt 020-78 44 40

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org