webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Noaks Ark-modellen

 

Syftet med Noaks Arks arbete är att förhindra spridningen av hiv och andra sexuellt överförbara infektioner samt att öka välbefinnandet för den som lever med hiv och närstående. För att nå vårt mål arbetar vi från tre håll; informationsarbete, stödverksamhet och opinionsbildning.

Informationsarbete

Noaks Ark har ett stort kursutbud, publicerar informationsmaterial om hiv samt driver telefonrådgivningen Noaks Ark Direkt 020-78 44 40. Vårt informationsarbete fokuserar främst på primärprevention och på att stärka hivpositivas position i samhället genom arbete mot stigmatisering. Hos oss kan du lära dig mer om hiv genom kurser, föreläsningar och informationsmaterial. Man kan vända sig till oss både som privatperson och i sin yrkesroll. Du kan också få svar på frågor om hiv och annat som smittar vid sex om du ringer till Noaks Ark Direkt 020-78 44 40 eller något av de lokala kontoren.

 

Stödverksamhet

Noaks Ark finns till för alla som lever med hiv. Vi erbjuder samtalsgrupper, enskilda stödsamtal, psykoterapi och sociala aktiviteter för hivpositiva och närstående. Alla människor är olika och vi försöker hitta olika sätt att stärka hivpositiva samt öka välbefinnandet hos de som lever med hiv och deras närstående. Noaks Arks stödverksamhet arbetar även med sekundärprevention, det vill säga hjälpa de som redan lever med hiv att inte föra smittan vidare.

 

Opinionsarbete

För många människor är det de ser på tv eller läser i tidningen de enda källorna till kunskap om hiv. Därför är mediernas roll viktig när det gäller att skapa medvetenhet och engagemang kring hivfrågor. Noaks Ark arbetar ständigt med att lyfta olika hivfrågor genom olika former av påverkansarbete, debattartiklar och pressmeddelanden.

dubbelpilStöd vårt arbete

 

 

 

 hojdavstand
Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org