webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Om oss


Noaks Ark Stockholm

 

Till oss kommer människor som lever med hiv, är närstående eller som har behov av att prata om hiv. Du som vill träffa andra som också lever med hiv är varmt välkommen till våra aktiviteter, luncher eller middagar. Vi som jobbar här har lång erfarenhet av hiv och erbjuder inom vår stödverksamhet bland annat stödsamtal, personlig rådgivning och psykoterapi med kognitiv inriktning. Hos oss kan du även få gratis, juridisk rådgivning av utbildad jurist. Vi erbjuder också kurser för allmänheten och olika yrkesgrupper. Vi har öppet alla vardagar och har fasta aktiviteter på måndagar (middag), onsdagar (lunch), torsdagar (olika teman) och fredagar (fika).

pilPå gång Noaks Ark Stockholm

 


Stödsamtal och psykoterapi

Du som har hiv eller är närstående kan när som helst boka tid för enskilda stödsamtal hos oss. Vi erbjuder också kognitiv psykoterapi till reducerad kostnad för dig och dina närstående.
pil Mer information


Hivtesta dig hos oss

På Noaks Ark i Stockholm kan du göra hivtest och få svar direkt. Vår mottagning finns på Birger Jarlsgatan 58. Drop-in onsdagar 15-18. Tidsbokade besök på måndagar, tisdagar och torsdagar. Boka på tel. 020-78 44 40. Hivtestet är gratis.
länk Mer information om hivtestning


Juridisk rådgivning

Om du har juridiska frågor som du behöver hjälp med, kan du träffa jurist Åsa Cronberg från Juristfirman Alma. Kontakta Åsa eller Erica på Noaks Ark för tidsbeställning.

Åsa finns hos oss på Noaks Ark kl 13-16 dessa datum under våren 2017: 26 januari, 16 februari, 21 mars, 20 april, 18 maj, 8 juni
Åsa har tel. 08-120 051 03, Noaks Arks växel: 08-700 46 00


Migrantverksamhet

En stor del av dem som kommer hit och deltar i aktiviteter är migranter från olika länder. Noaks Ark Stockholm har ett väl uppbyggt samarbete med en rad olika invandrarföreningar och vi genomför informations-insatser som ”hemma hos-träffar”, föreläsningar och utbildningar.
länk Vi har information på 12 olika språk förutom svenska


Samarbete med psykiatrisk mottagning

Noaks Ark Stockholm samarbetar med leg. läkare Per Åkefeldt som driver psykiatrisk mottagning i Gamla Stan. Han är specialist i psykiatri och är leg. psykoterapeut. Läs mer om honom och hans verksamhet på hemsidan.

Du kan vända dig direkt till honom eller via vår leg. psykolog Stina Gräntz eller KBT-terapeut Peder Ahlin.

Per Åkefeldt, tel 0707-96 51 00
Stina Gräntz, tel 08-700 46 15
Peder Ahlin, tel 08-700 46 28

Per har samverkansavtal med landstinget, vilket gör att du som patient betalar 350:-/besök. Kommer du upp i summan för högkostnadsskyddet på 1100:-, ger det dig frikort resten av året.


Massage för dig som lever med hiv -
samverkan med Naprapathögskolan

Naprapathögskolans klinik erbjuder kvalitativ massage, utförd av naparapatstuderande, i trygg miljö till ett lågt pris. Noaks Ark Stockholm utbildar alla studenter och handledare i basfakta om hiv. På så vis kan du känna dig trygg med att de har god kunskap om frågan om du väljer att delge din status. Har du frågor eller funderingar kring detta, hör av dig till Noaks Ark Stockholm. Du bokar enklast tid genom att ringa 08-31 19 19 eller via www.naprapathogskolan.se. Du som bokar behöver inte ange att du har hiv eller att du kommer från Noaks Ark Stockholm. Du betalar samma låga pris som alla andra, nämligen 200kr.                   


Lunch för dig som har hiv eller är närstående

På onsdagar kl 12.15 serverar Noaks Ark i Stockholm lunch för dig som lever med hiv eller är närstående. Kostnad: 40 kr. Varmt välkommen!
dubbelpil Mer information


Måndagsmiddagar

På måndagskvällarna sprids spännande dofter från köket och vi äter tillsammans och umgås. Ibland har vi något tema.
dubbelpil Mer information


Fredagsfika

Välkommen på fika varje fredag eftermiddag. Från 15.00.
dubbelpil Mer information


Internetcafé

I vårt internetcafé kan du ta en fika och använda våra datorer. Om du söker jobb kan du få hjälp och rådgivning om arbetslivsfrågor.


2017-07-13

 


Noaks Ark Stockholm

Eriksbergsgatan 46
Stockholm
Tel 08-700 46 00

Öppettider
Måndag: kl 12-16
Tisdag: kl 10-16
Onsdag: kl 10-16
Torsdag: kl 10-16
Fredag: kl 10-16

Kontaktuppgifter till personalen

 


Informationsbroschyrer

Här kan du läsa informations-broschyrer om Noaks Ark Stockholm.

 

World Aids Day Galan

dubbelpil Noaks Ark Stockholm förmånstagare 2014

Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org