Noaks Ark

Noaks Ark blev Sveriges första organisation för att förebygga hiv och att stödja sjuka och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har vi arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak.

Vi samlar ett nätverk av regionalt verksamma Noaks Ark-föreningar i Sverige som erbjuder aktiviteter och stöd i olika former för den som lever med hiv eller är närstående. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Flera av våra Noaks Ark-föreningar erbjuder hivtest med snabbsvar.

Noaks Ark Riksförbundet | Jobba hos oss
329
page-template-default,page,page-id-329,page-child,parent-pageid-125,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Jobba hos oss

Verksamhetschef till Noaks Ark Syd

Noaks Ark Syd är en idéburen organisation som arbetar med personer som lever med hiv och deras anhöriga. Sedan starten 1987 har vi arbetat mitt i den verklig-het där hiv finns och under årens lopp har en ojämförlig kunskap och erfarenhet samlats under ett och samma tak. Utifrån våra tre verksamhetspelare – stöd, utbildning och attitydpåverkan – erbjuder Noaks Ark Syd en varierad verksamhet för våra målgrupper. Tillsammans arbetar vi förebyggande mot hiv och andra sexuellt överförda infektioner och genom informations- och utbildningsinsatser vill vi bidra till ökad kunskap och medvetenhet om hiv. Föreningen driver även en kvälls-mottagning för hivtestning.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef har du ett stimulerande och varierande arbete. Du representerar arbetsgivaren och leder, fördelar och följer upp arbetet i föreningen. I ditt arbete ingår personalansvar och ett aktivt arbetsmiljöansvar för ungefär åtta anställda. Du håller medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt är delaktig i introduktion av nya medarbetare. Du arbetar aktivt med att utveckla Noaks Ark Syds verksamhet i stort med fokus på arbetssätt, rutiner och verksamhetsstöd. Du ansvarar för ansökningar om finansiering. Utöver din chefsroll arbetar du praktiskt med viss utbildning och andra inom föreningen förekommande arbetsuppgifter. Tillsammans med styrelsen driver du verksamheten framåt, såväl internt som externt, med hjälp av omvärldsanalys och kontakt med befintliga och potentiella finansiärer. Med volontärer, medlemmar och målgrupp i åtanke arbetar du med att göra verksamheten relevant för samtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för hivfrågan och drivs av att motivera, leda och utveckla andra. Du har erfarenhet av budgetarbete, kunskaper om arbetsrätt och får gärna ha en akademisk examen inom ett område som är relevant för verksamheten. Erfarenhet från en arbetsledande funktion är ett krav. Erfarenhet av projektledning och idéburna sektor är meriterande. Som ledare är du kommunikativ, engagerad och har en god förmåga att organisera och leda en grupp.

Ditt ledarskap präglas av tydlighet, rutiner, engagemang och transparens. Du är kommunikativ och lösningsfokuserad, drivande och effektiv. Du har lätt för att prioritera och strukturera arbetet. Du är lyhörd, såväl gentemot personal som styrelse och har samtidigt en klar vision för arbetet framåt. I organisationen bidrar du med din samarbetsförmåga och ditt lösningsorienterade sätt. Du är professionell och konstruktiv i ditt bemötande. Interkulturell kompetens, närhet till mål-gruppen och flerspråkighet är önskvärt.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid. Individuell lönesättning. Tillträde 2018-03-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, personligt brev, CV samt löneanspråk. Rekrytering kommer att ske löpande, skicka din ansökan till info.syd@noaksark.org. Skriv “Annons” i ämnesfältet.

Tjänsten går att söka så länge den ligger ute.

_______________________________________________________________________________________________

Noaks Ark Småland & Halland söker fler volontärer

Vi söker nu fler personer till testmottagningen för hivtest med snabbsvar

Som volontär i testverksamheten engagerar du dig frivilligt som värd/värdinna. Ett volontärskap för Noaks Ark Småland & Halland ger dig utökade kunskaper om hiv och erfarenheter som kan vara en tillgång på arbetsmarknaden. Vi står för din utbildning om hiv/STI och ger dig handledning i ditt arbete hos oss.

För mer information eller vid intresse kontakta oss på: elli.mokus(at)noaksark.org alt ring 070-551 93 81