webbkarta avk länkar avk english
header_turkos
avk Hem avk Om oss avk Vad kan vi göra för dig? avk Vad kan du göra för oss? avk Du som har hiv avk Fakta avk Press avk Kontakt avk

Du som har hiv

Barn och hiv


 

Vardagsliv

Barn med hiv kan leva ett "normalt" liv och med en välfungerande behandling vara friska och må bra trots sin hivinfektion. Det finns ingen anledning att behandla ett barn med hiv annorlunda än dess syskon eller andra barn som inte har hiv. Detta gäller även i leken och umgänget med kompisar.

Barn till hivpositiva föräldrar

Barn som inte själva har hiv men som har hivpositiva föräldrar kan påverkas mycket av sin mammas eller pappas hivinfektion. De kan känna på sig att något inte står rätt till även om föräldrarna inte har berättat något om sin hiv. De flesta barn uppskattar när föräldrarna är ärliga mot dem och inte har några hemligheter. Samtidigt tycker många föräldrar att det känns svårt att berätta för sina barn att de har hiv.

Om du känner att dina familjerelationer blir svåra till följd av hiv kanske det skulle hjälpa dig att prata med någon utomstående. Du är varmt välkommen att kontakta Noaks Ark. Vi har lång erfarenhet av att stödja familjer som lever med hiv.

 

 

Länkar


pil Nationellt Kunskaps- och Resurscentrum för barn och unga med hivinfektion (Karolinska universitetssjukhuset).

pil Hivskolan vid Karolinska
Hivskolan är en utbildningsverksamhet och en mötesplats som finns till för alla hivinfekterade barn och ungdomar mellan 10-17 år i Sverige. Hivskolan genomförs som ett tre-fyra dagar långt läger på en kursgård nära Stockholm.

hojdavstand
Gå direkt till pil Norrbotten/Västerbotten pil Södra Norrland pil Stockholm pil Östergötland & Örebro pil Småland & Halland pil Väst pil Syd
länk hem www.noaksark.org